Jednoduchý plánek, jak doma v troubě upéct kváskový chléb

Vytisknout

450-Plan-domaci-kvaskovy-chleb-Ze-vsi-MaK"Ježiš, to je složitý, to fakt nezvládnu," slýchávám často od lidí, kteří přemýšlí o pečení chleba doma. A já tvrdím: není!

Upéct doma chleba je jednoduché. Nezabere vám to ani moc aktivního času. Pravda, těsto kyne hodiny a půl hoďky zabere pečení, jenže to jsou akce, u nichž nemusíte být. Chleba maká na sobě sám. 

Spočítal jsem celkový aktivní čas. Víte, kolik času aktivní příprava zabere? Celkem to dělá jen 15 minut. Stáhněte si plánek a zkuste to taky.

Ano, čtete správně. Upečení voňavého pecnu trvá skutečně jen 1/4 hodinky:

15 minut a máte padla

2 minuty vám zabere smíchání surovin na kvas, 10 minut dosypání zbytku včetně 1. hnětení, 1 minutu druhé hnětení. Kolik zbývá času? 2 minuty? Tak tolik vám zabere 2. prohnětení, vložení do a vyndání bochníku z trouby.

Myslím, že za stejnou dobu pak zdlábnete půl vašeho prvního bochníku. Protože to je opravdu velká dobrota!

Zbytek časů

A zbytek časů? No dobře, ať to máte komplet. Zrání kvasu (tak tomu říkám já) přes noc, 1. kynutí cca 3 hodiny a druhé kynutí asi hodinu. Pečení 30 minut. Chladnutí - záleží, jak dlouho vydržíte čekat :-)

Stáhněte si plánek

Abyste to měli úplně nejvíc jednoduché a z pečení chleba jste si vytvořili novou vášeň, nakreslil jsem pro vás plánek. Stáhněte si jej. A ke každému objednanému pekařskému balíku dostanete navíc podrobný psaný návod.
 

Tak hurá do toho, začnete doma v troubě péct luxusní chléb, který provoní celou ulici!

MaK., Ze vsi

Facebook Ze vsi

Partneři Ze vsi

Mediální partneři Ze vsi
Partneři Ze vsi